Yüz mimikleri karakter algısına etkisi nedeniyle genel olarak insanlar tarafından çok önemsenir. Bu mimik kompleksi doğuştan itibaren kişinin bilgi, bilinç, görgü, duygu, kültür, eğitim gibi birçok değişik durumdan etkilenerek kişiye özel bir halde şekil bulur. Yüzün mimik denilen otomatikleşmiş kas kontrolü çoğu durumda beynin bilinçli çalışan bölgeleri yerine daha alt merkezlerce kontrol edilir. Bu nedenle öğrenilmiş yüz hareketleri şeklinde uyaranların tipine göre kasılan koordine kas grupları spontan olarak hareket ederler.
Mimik Sağlığını Etkileyen Olaylar Nelerdir?
1. Hastalıklar: Örneğin yüz felci yapan Bell paralizisi, MS, Merkezi sinir sistemi hastalıkları, kas hastalıkları gibi geniş bir hastalık grubu sayabiliriz.
2. Hastalık dışı nedenler: Kilo alıp verme, yaşlanmaya bağlı sarkma, sinir harabiyetinin düzelmesinden sonra ortaya çıkan kas çakmaları ve istemsiz hareketler.
Kilo Verme ve Yaşlanmanın Mimik Yapısına Etkisi
Yirmili yaşların sonuna kadar cilt, ciltaltı dokusu, kas ve yağ dokusu son derece diri, parlak ve güzel görünür. Otuzlu yaşlarda biz çok farketmesek de cilt denilen organ bütününü tutan yapı gücünü kaybeder. Kollajen denilen bu destek hyaluronik asit başta olmak üzere birçok diğer kimyasal yardımcıyla görevini yerine getirmeye çalışsa da artık yer çekimi ve benzeri saldırılarla yukarıdan gelen baskıya dayanamaz. Zamanla üstteki dokuları tutan destekler çöktükçe cilt-kas-yağ hücreleri öbekler halinde kayarak alttaki bariyer noktalarında toplanmaya başlar. Bunun sonucu derin oluklar, istenmeyen çizgilenmeler, en önemlisi de aynı kaslar çalışmasına rağmen değişen mimiksel ifadeler.
Çözüm
Yaşlanmanın sebebi bilinmediği için kökten çözüm beklemenin mantıksız olduğu açıktır. Destek dokuların eski gücüne, hücrelerarası sıvının eski viskozitesine yani hyaluronik asit gibi maddelerin orijinal yerlerinde tekrar aynı miktarlarda geri gelmesi düşünülemez. Dolayısıyla çözüm web sitemde ayrıntısını bulabileceğiniz germe ve toplanan bölgelerin üzerindeki ağırlığı azaltacak uygulamalardır.
Hyaluronik Asit Dolgusu
Web sitesinde ayrıntılı olarak anlattığım bir yüz konseptimiz mevcut. Burada temel amacımız belirli kemik desteklerin üzerine bariyer oluşturarak cildidışa ve bariyer noktasının arkasına hapsetmektir. Bu üzerinde çalışılmış özel noktalar aynı zamanda kişinin etnik, cinsiyet ve güzellik algısı düşünülerek seçildiğinde kendi hacmiyle de görünüme katkıda bulunacaktır. Dolgu maddesi seçimi ve kalitesi de başarıda önemli etmenlerden birisidir.
Not: Burada anlatılan içerik Dr. Selçuk Güney’in kişisel deneyimleri yönünde anlatılmış konulardır. Spesifik fikirlerin isim atfedilmeden kullanılması ahlaki değildir.